УКУ запрошує на конференцію про «нову соціальну етику» у час пандемії

0
13

«У часи широкої ізоляції запрошуємо вас долучитися до розмови про те, як будувати кращі суспільства з духом солідарності», – під таким гаслом 23-26 лютого пройде міжнародна конференція «Цілісний розвиток людини в епоху цифрових технологій: бідність, міграція, пандемія та ідея нової соціальної етики».  Про захід повідомляється на офіційній веб-сторінці Українського Католицького Університету.

Це вже третя щорічна конференція факультету Суспільних наук УКУ. Через пандемію конференція вперше пройде в онлайні, а тому долучитися до дискусії зможе кожен охочий. Детальна інформація та реєстрація тут: https://ihd.ucu.edu.ua/ihdda2021. Робоча мова конференції – англійська.

Цьогоріч співорганізаторами міжнародної конференції є Український католицький університет, Джорджтаунський університет у Вашингтоні (Georgetown University), Університет Нотр-Дам, США (University of Notre Dame) та Папський університет святого Томи Аквінського у Римі (The Angelicum). Під час панельних дискусій протягом 4-х днів близько 40 видатних науковців з усього світу ділитимуться своїми знаннями та досвідом з широкою аудиторією: науковцями, активістами, підприємцями, журналістами, студентами тощо. У фокусі конференції – формування етичних принципів та моделей суспільного розвитку в світлі нових викликів сучасної епохи.

«У часи масштабної ізоляції ми пропонуємо світові поговорити про те, як будувати кращі суспільства з духом солідарності, – говорить Володимир Турчиновський, декан факультету Суспільних наук УКУ, співорганізатор конференції, який три роки тому ініціював проєкт “Integral Human Development in the Digital Age”. – У 2020-му році ми побачили чуда та прорив технологій, і як вони можуть допомогти нам залишатися на контакті, але ми також побачили ціну людської відстороненості й ізоляції. Проблеми сучасного світу стали оголені, і тепер ми маємо можливість чіткіше подумати про їхній етичний вимір».

Заключний круглий стіл конференції відбудеться у п’ятницю, 26 лютого о 19:00, на якому доповідачі поділяться найкращими ідеями, які прозвучали у попередні дні і спробують відповісти на запитання: «Що нам робити далі?».

 На конференції також буде представлений експериментальний дискусійний формат від американсько-українського проєкту «Lviv Lab», народженого під час пандемії. Під час дискусій ви, зокрема, почуєте учасника Гонконгського руху за свободу, який надихнувся Євромайданом в Україні.  Він проаналізує, як права людини вписуються в матрицю глобалізації та локалізації. Представники американського бізнесу у сфері сучасних технологій диктуватимуть про те, як розбудувати «здоровий» публічний простір у містах.

Студенти, які працюватимуть у «Lviv Lab» під час конференції, готуватимуть короткі резюме по кожній панелі, щоб розповісти про перебіг дискусій тим, хто не зможе взяти участь у всій конференції. Також студенти УКУ в рамках конференції представлять результати своїх досліджень та напрацювань.

Реєстрація тут: http://ihd.ucu.edu.ua/ihdda2021/registration

Детальна програма тут: https://ihd.ucu.edu.ua/ihdda2021#programme