Діти тепер можуть їздити на передньому сидінні за наявності дитячих утримувальних систем

0
30

Кабінет міністрів підтримав постанову “Про внесення змін до правил дорожнього руху” щодо правил перевезення дітей у транспортних засобах. Так, водіям хочуть дозволити перевозити дітей на передньому сидінні за умови наявності

Як зазначено в пояснювальній записці, метою проєкту є підвищення рівня безпеки перевезення дітей у транспортних засобах.

“За даними Нацполіції, щороку на дорогах України гине не менше ніж 3,5 тисячі людей і травмується не менше ніж 35 тисяч. Чималу частку становлять саме діти”, – зазначили автори проєкту.

Документом пропонується посилити вимоги до перевезення дітей, зокрема забороняється перевозити дітей, зріст яких менше ніж 145 см у транспортних засобах без використання дитячих утримувальних систем, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією транспортного засобу.

Відповідно до порівняльної записки, документом пропонується вилучити пункт про те, що дітей заборонено перевозити на передньому сидінні автомобіля без використання спеціальних засобів.

Також заборона на перевезення дітей транспортними засобами, що здійснюють регулярні, регулярні спеціальні та нерегулярні пасажирські автобусні перевезення. Також без утримувальних систем дозволятиметься перевозити дітей спеціальним санітарним бригадам медичної допомоги, машинам МВС, поліції ДСНС та іншим відомствам під час виконання службових обов’язків.

У документі також зазначено, що дитячі утримувальні системи повинні використовуватися у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки. Ці системи, згідно з проєктом, необхідно встановлювати на задніх сидіннях.

У разі перевезення дитини віком до 3-х років у легковому транспорті, допускається перевезення її на передньому сидінні за допомогою дитячих утримувальних систем у протилежному напрямку руху за умови відключення подушки безпеки.

Джерело:Суспільне.Новини