Картину Ван Гога, яка перебувала в приватній колекції, виставлять на продаж

0
17

 У Парижі вперше виставили для широкої публіки картину Ван Гога, яка завжди була в приватних колекціях і тому залишалась переважно невідомою для критиків і пошановувачів творчості художника

Полотно під назвою «Вулична сцена на Монмартрі» була створена в 1887 році, і відтоді нею володіли члени однієї родини. Однак тепер її виставили на продаж, картину покажуть у відділеннях аукціонного дому Sotheby’s в Парижі, Амстердамі та Гонконзі. Аукціон відбудеться 25 березня, експерти очікують вторгувати за картину до 8 млн. євро, інформує BBC.

Експерт з творчості Ван Гога Мартін Бейлі сказав, що тепер «вперше з’явилась можливість добре її роздивитись». Раніше з картини робили невеликі репродукції, часто чорно-білі, але вона залишалась практично невідомою.

Ван Гог створив «вуличну сцену на Монмартрі» в часи, коли він жив зі своїм братом Тео у 1886−87 роках неподалік від вулиці, зображеної на полотні.

Очікувана ціна у 8 млн. євро — трохи нижча, ніж вартість деяких інших робіт художника. За словами Бейлі, картини, написані в його прованський період, цінуються вище.

«Але до останнього удару молотка не можна точно передбачити, що саме відбудеться на аукціоні, — каже експерт. — Зараз Ван Гогом цікавляться на Далекому Сході, тож ринок його творів справді глобальний».

В аукціонному домі Sotheby’s заявили: «Поява на ринку твору такого високого калібру та ще й з такої важливої серії — це без сумніву дуже значна подія».