В суботу відбудеться молитва за ненароджених дітей

0
135

В суботу, 27 березня, активісти «Руху за життя» проведуть Живу Вервицю онлайн на каналі Живого телебачення. До цієї молитви із розважаннями про цінність життя запрошують єднатися всіх охочих.

Ще у 2009 році Синод єпископів УГКЦ постановив у кожну другу суботу Великого посту молитовно згадувати ненароджених дітей, які були знищені внаслідок абортів.

«Піст є часом особливого поминання померлих, коли в храмах моляться «сорокоусти». Зазвичай спогадують померлих родичів, які жили на цьому світі і залишили по собі пам’ять у нащадків, проте Церква хоче пригадати про обов’язок молитви і за ті душі, які Бог хотів послати в цей світ, проте їхні рідні не дозволили їм народитися», – розповів о. Руслан П’яста, кандидат богослів’я та викладач ІФАІЗ, та медичний капелан у Першій міській лікарні на вул. Матейки в Івано-Франківську.

У місті Івано-Франківськ вже 9 років тривають «Молитовні стояння» біля Івано-Франківського пологового будинку на вул. Чорновола, які організовують активісти ГО «Івано-Франківський християнський рух за життя». Вони закликають духовно єднатися з ними, проказуючи Вервицю кожної п’ятниці з 12 до 13 год в наміренні збереження кожного зачатого життя та припинення дітовбивства у нашому християнському місті.