Збірна України на останніх хвилинах драматично втратила перемогу над Фінляндією у відборі ЧС-2022

0
34

Жахлива помилка Миколенка завадила команді Андрія Шевченка здобути першу перемогу у кваліфікації на мундіаль.

Збірна України зіграла внічию з командою Фінляндії у 2-му турі кваліфікації на Чемпіонату світу 2022 року. Поєдинок на НСК “Олімпійський” у Києві завершився з рахунком 1:1.

Від самого початку матчу команда Андрія Шевченка вирішила грати першим номером, а Фінляндія зосередилася на грі в обороні та швидких контратаках. До перерви “синьо-жовті” завдали 12 ударів по воротах суперника, але розмочити рахунок не змогли.

Найкращий момент на 23-й хвилині мав Зубков. Його удар з відскоком від газону після подачі Малиновського припав поруч зі стійкою. Декілька разів з-за меж штрафного били Зінченко та Малиновський, але переважно або по центру воріт або взагалі не в площину.

Перед перервою Україна притисла суперника ще серйозніше та намагалася розіграти до вірного, але фінські захисники самовіддано кидалися під м’яч і не дозволили господарям реалізувати бодай один шанс.

У другому таймі українці продовжили шукати свої моменти біля воріт фінської команди, але виходило це досить погано. Ближче до екватора тайму Шевченко вирішив освіжити гру та випустив на поле Марлоса та Мораєса замість Зубкова та Яремчука.

Це принесло свої плоди на 80-й хвилині. Мораєс в один дотик замкнув передачу Караваєва з флангу та вивів Україну вперед.

Проте втримати переможний рахунок українцям не вдалося. За хвилину до завершення зустрічі Миколенко помилився у власному штрафному, заробивши пряме вилучення та пенальті. Лідер фінів Пуккі реалізував 11-метровий та приніс гостям нічию.

  • Україна з 2 очками перебуває на третьому місці в групі D. Лідирує Франція (4 бали), на другій позиції фіни з 2 пунктами. Далі збірна Боснії і Герцеговини (1) та Казахстан (0), які провели лише один поєдинок, а не два.
  • Наступний матч у відборі ЧС-2022 Україна проведе 31 березня в Києві проти Казахстану. У той же день Франція буде гостювати у Боснії і Герцеговини.

Джерело ТСН