«Ви є голосом Божим», – Митрополит Володимир Війтишин до колективу “Нової Зорі”

0
254

Деканальні збори Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, які відбулись у вівторок, 6 квітня, були особливими для працівників редакції «Нова Зоря». Митрополит Володимир Війтишин високо оцінив працю всього колективу і запросив до слова головного редактора часопису та видавництва о. Івана Стефурака. Разом із ним вийшли всі працівники «Нової Зорі».

У зверненні до всіх присутніх о. Іван зазначив, що на цю зустріч вся редакція прийшла з двома ювілеями, які приніс 2021 рік. Це – 95-річчя від часу заснування часопису та 30-річчя з часу його відновлення.

«Дякуємо, Високопреосвященний Владико Митрополите та всесвітліші отці протопресвітери, що можемо представити Вам людей, які творять газету. Ви всі є свідками та співучасниками творення новітньої газети, де 30-річний ювілей переплівся із 95-річним. Серед нас є працівники, які трудяться різний період часу: хтось – уже 29 років, хтось – 24, 15, 3 роки і наймолодші – два місяці. При «Новій Зорі» народився Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії.  Разом із пресслужбою, радіо «Дзвони» та журналом «Дзвони» ми є одним цілим. Працюємо гармонійно та злагоджено і дякуємо Вам, Владико, за постійну підтримку», – наголосив о. Іван Стефурак.

Протосинкел о. Степан Балагура відзначив, що даний колектив відродив газету: «В Ахієпархії є 25 деканатів, а ви – як окремий, на чолі зі своїм керівником департаменту. Ваші думки, статті, відеоролики допомагають нам у священничому служінні. Особливо вразили жителів та гостей міста сітілайти на тему «Думки про піст».

Митрополит Володимир, звертаючись до творчого колективу часопису, зокрема, сказав: «Прийміть наші сердечні вітання і щирі побажання. В нашій Архієпархії ми разом із Вами є однією сім’єю. Відчуваємо вашу підтримку, і хочемо, щоб ви відчували нашу. В Церкві велика кількість чоловіків, які працюють, а в редакції маємо також і мироносиць-жінок, які трудяться на Божу славу. Ви всі є голосом Божим, бо Ваші публікації несуть у світ християнське благочестя. Висловлюємо Вам наше визнання та похвалу. Благословення Господнє на Вас!».

Канцлер о. Віталій Федун зачитав подячну грамоту, а протопресвітери заспівали «Многая літа».

Юлія БОЄЧКО.