Що про «#ПістЦе…» думають франківчани? [ВІДЕО]

0
130

Нещодавно, в Івано-Франківську стартував новий соціальний благодійний проєкт «#Піст – це…». Що ж про про розміщені по місту сітілайти гадають його мешканці та якою була першочергова мета проєкту, у сюжеті телеканалу РАІ розповіли організатори та франкцівці.

Нагадаємо, що в рамках проєкту, автори ідеї зняли короткий відеоролик, який демонструє справжній «ланцюжок» добрих справ під час посту. Також варто додати, що у центральній частині нашого міста на умовах соціальної реклами вже розміщені сітілайти з промовистими закликами творити добро.

«Добрі справи – це наші маленькі жести любові. Для того, щоб чинити благодійність, не обов’язково бути заможним, достатньо тільки те, від чого я протягом посту можу відмовитися, поділитися цим із ближнім, який потребує такої допомоги протягом усього року», – розповідає о. Іван Стефурак, керівник Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ для ТРК РАІ.

«Піст – це час для добрих справ», «Під час посту носи маску з любі до ближнього» чи «Під час посту залиши машину на день». Цими та іншими рекламними меседжами, які розмістили у рамках благодійного проєкту франківцям пояснюють, що ж таке Великий піст.

«Нам хотілося через такі короткі вирази продемонструвати людям, що чинити добро – це найкраща терапія, яка є дієвим попередженням різних станів депресії в суспільстві. І за допомогою подібних закликів заохочуємо людей побачити, що наше життя має неабиякий сенс», – о. Володимир Містерман, заступник керівника Департаменту інформації.

За матеріалами ТРК РАІ