Релігійні лідери України зробили заяву щодо безпрецедентного посилення військ Росії поблизу кордону України

0
18

У зв’язку зі загостренням ситуації в Донецькій і Луганській областях України та порушенням режиму припинення вогню, що знову призвело до непоправних людських втрат і стало причиною глибокого горя та людських страждань, і безпрецедентним посиленням угрупування військ Російської Федерації поблизу державного кордону України, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звертається до всіх, у чиїй владі та компетенції зупинити вогонь і припинити обстріли, та знайти в собі достатньо сили й відваги відновити задекларовані раніше зобов’язання щодо пошуку шляхів його мирного врегулювання.

Про це йдеться у заяві ВРЦіРО, яку оприлюднено 12 квітня за підписом Головуючого у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій, Глави Української Греко-Католицької Церкви Патріарха Святослава.

“Напередодні одного з найбільших християнських свят, Великодня, що для багатьох громадян нашої держави залишається можливістю внутрішнього відновлення та джерелом духовної розради, звертаємося з проханням виявити мудрість і мужність, щоб у цей час над нашою рідною землею розносився відгомін урочистих великодніх піснеспівів, а не пострілів. Нехай знову лунають щирі пасхальні вітання і замовкне зброя та встановиться тривалий і стійкий мир.

Визнаючи важливість раніше досягнутих домовленостей про запровадження режиму припинення вогню, ми, представники Церков і релігійних організацій України, наголошуємо на необхідності підтвердження підписантами відданості задекларованим принципам й ухваленим рішенням та негайного усунення всіх перешкод на шляху до мирного врегулювання ситуації на Сході України й остаточного припинення бойових дій і кровопролиття.

Звертаємося до представників міжнародних інститутів та дипломатичного корпусу в Україні виявити непохитну твердість та рішучу відданість справі відновлення процесу дипломатичного врегулювання військового конфлікту та встановлення справедливого миру на всій території нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах”, – йдеться у заяві ВРЦіРО.

Джерело