Екологічна тематика стала центральною темою Всеукраїнської науково-практичної конференції

0
15

Нещодавно, у Львівському національному аграрному університеті в режимі онлайн відбулася науково-практична конференція на тему «Духовно-моральні, екологічні та соціоекономічні виклики сучасного людства в контексті енцикліки Папи Франциска «Laudato Si».

В усіх доповідях, виступах та презентаціях центральною темою було вчення Папи Франциска про відповідальність за Боже створіння – природу.

В конференції взяв участь проф. д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології, який на початку цього важливого заходу висловив вдячність організаторам за те, що центральною темою конференції обрали вчення Католицької Церкви щодо довкілля.

Серед великої кількості учасників, у конференції взяв участь також о. д-р. Володимир Містерман, заступник керівника Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, який є багаторічним співпрацівником Бюро з питань екології Патріаршої Курії УГКЦ. Священник, представляючи свою доповідь на тему «Життя в стилі «еко» для Церкви – модний тренд чи повернення до автентичності?», звернув увагу учасників на те, що стан довкілля – це віддзеркалення стану людської душі. «Сучасний світ спраглий побачити приклади бережливого ставлення до природи. Тому на християнах, як на тих, хто в таїнствах Хрещення та Миропомазання отримали Дари Святого Духа, потужний божественний потенціал для преображення довколишнього світу, лежить велика відповідальність», – підсумував доповідач.

Усі учасники одноголосно визнали, що людство ще має надію, якщо прислухається до цієї першої в історії екологічної енцикліки «Laudato Si» і, провівши комплексний іспит сумління та кардинальне навернення, почне відновлювати у світі втрачену через гріх гармонію.

Повідомив о. Володимир Містерман