Сад як екореституція для природного довкілля

0
17

Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви та Коломийська єпархія УГКЦ, в рамках Великопосної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» та Всеукраїнської безтермінової акції «Посади дерево миру», заклали яблуневий сад навколо молодіжного духовного центру та храму Верховних апостолів Петра і Павла поблизу м. Яремче, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Молитовно очолив дійство, яке відбулось у Всеукраїнський день довкілля, преосвященніший владика Василь (Івасюк), єпископ-ординарій Коломийської єпархії УГКЦ.

«Це один із сотень парафіяльних садів закладених за останні роки за підтримки Екологічного бюро УГКЦ по всій Україні», – ділиться п. Володимир Шеремета, очільник церковної екоінституції.

Однак цей сад є особливим – він посаджений з метою зробити екологічне відшкодування за одне з останніх друкованих видань Екобюро, а саме – «Відповідальність за створіння: Збірник робіт Всеукраїнського конкурсу 2020 року, що має за мету плекання відповідальності за створений Богом світ і її втілення в повсякденному житті та діяльності, видання, яке було надруковано за сприяння видавництва «Нова Зоря».

«Таким чином ми стараємось не лиш нейтралізувати екологічний слід окремого видання, але й дати особистий та суспільний приклад відповідальності за наш спільний природний дім та заохотити колег які займаються видавничою справою, робити відповідні ековідшкодування за завдану, у видавничому процесі, шкоду для довкілля» – констатує професор Шеремета.

Джерело