В Івано-Франківську розпочалася конференція ректорів духовних семінарій УГКЦ

0
20

У понеділок, 10 травня в духовній семінарії розпочалася конференція ректорів семінарій УГКЦ, мета якої полягає в ознайомленні з функціонуванням семінарій в Україні та за її межами.

Зустріч розпочалась спільною молитвою. Опісля з вступним словом звернувся Преосвященний Владика Богдан Данило, який очолює Патріаршу комісію у справах духовенства, акцентувавши, що темрява і страх перед хворобою є присутні в нашому житті. «Цю зустріч ми почали чудовим співом “Христос Воскрес”, і ми знаємо що Бог є з нами і Він є Той, який перемагає», – звернувся до присутніх Владика Богдан.

Пізніше Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин привітав усіх присутніх, а також тих, хто єднався через платформу ZOOM: «Сьогоднішня зустріч також є тим, що ми хочемо планово починати працювати на майбутнє» – наголосив Митрополит.

На завершення ректор семінарії прот. Олексій Данилюк наголосив на важливості цієї унікальної події, адже потрібно цікавитися життям інших семінарій, практикувати спільність.

Наприкінці зустрічі відбулася розмова у форматі «запитання-відповідь». Кожен із присутніх міг поставити запитання на які мав можливість отримати відповідь.

Джерело