ГОСПОДЬ МАЄ ПРЕКРАСНЕ ПОЧУТТЯ ГУМОРУ І ЧУДОВО ВМІЄ СКЛАДАТИ ПАЗЛИ

0
216

Мабуть, немає такої віруючої людини, яка б не змогла з певністю сказати, що наш Господь має витончене почуття гумору і ВІН ПРЕКРАСНО ВМІЄ СКЛАДАТИ ПАЗЛИ!

 У цьому може переконатись кожен: коли ми щось у Нього просимо, однак, залишаючи простір Йому, дякуючи за те, що Він сам готує, то Господь вміє приємно здивувати. Коли ми залишаємо простір для Бога і прагнемо сповнити Його Волю, то Він показує нам, що «ваші думки не Мої це думки, а дороги Мої то не ваші дороги» (Іс. 55, 8 ). І Господь завжди набагато більше перевершує наші сподівання. В Бога набагато краще виходить спроєктувати наше життя. А коли ми Йому дозволяємо, щоби Він сам Духом Своїм Святим допоміг нам «вишити» наше життя, то обов’язково з нашого життя виходить шедевр, на який приємно дивитись! Мабуть, недаремно відоме прислів’я каже: «Хочеш розсмішити Бога — розкажи йому про свої плани».

Оскільки наш Господь – Творець неба і землі, то Він досконало, як на долоні, бачить наше минуле, теперішнє і майбутнє, а ще Він чудово знає прагнення нашого серця, всі наші, даровані Ним, здібності. Отож кому, як не Йому, краще знати, що для нас буде корисне і як ми зможемо якнайкраще в житті реалізуватись!

А ще наш Господь прагне бачити нас оригіналами в єдиному примірнику, а не ідеальними копіями.

Важко собі навіть уявити, що Він нам приготував там, у Вічності: «Чого око не бачило й вухо не чуло, і що на серце людині не впало, те Бог приготував тим, хто любить Його!» (І Кор. 2, 9), якщо вже тут, на землі, Він чудово все нам вміє організувати. Від нас, правда, залежить, чи навчимось ми це помічати і чи будемо Йому вдячні.

О, а як у нашого Бога ідеально та досконало виходить «грати в пазли»! Він так вправно складає ситуації, так зводить людей, інколи – до секунди чи до міліметра, що захоплюєшся Своїм Богом настільки сильно, що, навіть коли інколи потрібно зробити крок у повну невідомість, зовсім не страшно, адже знаєш, що Господь уже все організував і чекає мене із розпростертими руками в майбутньому.

Навчімось дитячої довіри до нашого Бога і тоді з миром, радістю та певним трепетом будемо очікувати на те, що Він знову приготував для нас, щоби провести з нами сьогоднішній та завтрашній день. Віра у Воскреслого Ісуса – це суцільна захоплююча пригода та подорож до Дому Отця.

о. Володимир МІСТЕРМАН.