В Івано-Франківську відбудеться круглий стіл, присвячений Євгену Коновальцю

0
36

Сьогодні, 17 червня, в Івано-Франківську відбудеться круглий стіл на тему «Діяльність полковника Євгена Коновальця у контексті української реалії як приклад нашого єднання». Захід пройде в приміщенні Народного дому «Просвіта», що вул. Грушевського, 18. Початок о 16:00.

За словами організаторів, мета заходу – провести дискусію на основі історично-політичного аналізу сторінок життєпису Євгена Коновальця в новітній історії України з нагоди 130-ої роковини з дня народження Провідника. Дослідити на основі історичних фактів його жертовність і нелегку боротьбу за свободу Батьківщини.

Присутні матимуть змогу аизначити важливу роль Євгена Коновальця у формуванні національно-визвольного руху кінця ХІХ поч. ХХ ст. По завершенню круглого столу підбити підсумки і зробити висновки.

Серед доповідачів крутого столу слід будуть:

Степан Волковецький, Голова Івано-Франківського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» з темою «Євген Коновалець – борець за українську державу».

Ярослав Коритчук, Директор центру національного відродження ім. С. Бандери з темою «Євген Коновалець – основоположник ОУН».

Дичковська Галина, кандидат філософських наук, доцент з темою «Націоналізм як ідеологія колективної і особистісної суб`єктності».

Дідик Вікторія, науковий співробітник відділу історії Івано-Франківського краєзнавчого музею з темою «Вбивство Євгена Коновальця».

Сміх Світлана,  викладач кафедри ІФОІППО з темою «Духовна складова патріотичного виховання на прикладі провідників українського народу».

Організатори заходу:

  1. Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА.
  2. Івано-Франківське обласне об’єднання «Просвіта» і міське об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка.
  3. Громадсько-християнський рух «Клич».

Місце проведення: Народний дім «Просвіта», вул. Грушевського 18, м. Івано-Франківськ.

Конт. тел. +380 (96) 258 0020                                                                    Вхід вільний