Соус зі шпинатом: рецепт літньої закуски, яку можна додавати в салат або мастити на хліб

0
141

Починається сезон свіжої зелені і уже кортить чогось весняного. Ділимося цікавим та простим рецептом зеленого соусу, на приготування якого знадобиться лише 10 хвилин.

Рецепт цієї літньої закуски має грецьке походження, але в кожній країні є своя варіація соусу. Ми ж пропонуємо один з найпростіших і швидких способів. Інструкцію приготування опублікували у Prevention.

Соус зі шпинатом: рецепт літньої закуски, яку можна додавати в салат або мастити на хліб - фото 452681
Інгредієнти
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • дрібно порізана 1 маленька цибулина;
  • подрібнений 1 великий зубчик часнику;
  • 230 грамів нарізаного листя шпинату;
  • 200 грамів грецького йогурту;
  • гілочка дрібно порізаної свіжої м’яти;
  • лимонний сік, сіль, перець.
Спосіб приготування
  • Цибулю і часник посмажте на оливковій олії протягом 5 хвилин.
  • Нарізаний шпинат змішайте з засмажкою і йогуртом, в кінці додайте сік лимона, сіль, перець та улюблені спеції.

Таку заправку можна додавати у салати, намазувати на хліб, а також продовжувати експериментувати, пробуючи її з іншими продуктами.