У Франківську проведуть інформаційну акцію до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми

0
8

У п’ятницю, 30 липня, об 11:00 на Вічевому майдані відбудеться інформаційна акція «Подорожуй відповідально». Акція приурочена до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

Акцію організовує Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА, Департамент молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради та Карітас Івано-Франківськ.

Мета акції – поінформувати населення про актуальність проблеми торгівлі людьми, ознайомити з методами безпечного працевлаштування, навчання та подорожей за кордоном.

План проведення

11.00 – 11.30 – Прес-конференція організаторів

11.30 – 13.00 – проведення інформаційної акції «Подорожуй відповідально», роздача листівок, інформування громадян, надання консультацій.

Центром інформаційної акції буде інсталяція – «93% постраждалих від торгівлі людьми – це трудова міграція». Інсталяція являтиме собою 93 коробки, на яких будуть розміщенні предмети, якими користуються люди під час трудової міграції , а саме ( роботі інструменти, засоби для чищення та прибирання).

Карітас Івано-Франківськ працює у напрямку протидії торгівлі людьми з 2004 року, відтоді діє Консультативний центр з надання допомоги особам постраждалим від торгівлі людьми. За цей час Карітас надав допомогу 238 постраждалим. Серед них 136 жінок, 99 чоловіків та 3 дітей. Види експлуатації: сексуальна – 70, трудова – 158, примушування до жебракування – 3, продаж – 1, інші – 6.

У 2021 році франківський Карітас вже надав допомогу 5 постраждалим, усі чоловіки, які постраждали від трудової експлуатації. Країни експлуатації : Білорусь – 1, Україна – 1, Швеція – 3.

Повідомила Юлія Данилів