Навчальний рік на Катехитично-педагогічних курсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ розпочався з катехитики

0
17

Нещодавно, 17-18 вересня, розпочався новий навчальний рік на Катехитично-педагогічних курсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

«Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: христячи їх в ім’я Отця і Сина і Святого Духа; навчаючи їх берегти все, що я вам заповідав» (Мт. 28, 19-20). Таке завдання дав Ісус Христос своїм учням. Він не каже «якщо захочете» або «якщо будете мати час». Він каже: «Ідіть і зробіть». Тому ділитися своєю вірою, бути свідком віри, проголошувати Євангеліє – завдання, яке дав Ісус також і нам. Як виконати це завдання та що потрібно для цього, дізнавалися студенти Катехитично-педагогічних курсів Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Саме тому першим предметом і наукою, з якими познайомилися у 2021-22 навчальному році студенти І-ІІ курсів, була катехитика загальна і фундаментальна (наука про те, як навчати правд віри).

Студенти завдячують о. Сергію Хитрому, проректорові Інституту Богословських наук Непорочної Діви Марії (м. Городок, Хмельницька обл.) не тільки за отримані знання, а й за ділення досвідом, за спонукання до подальшого професійного зростання та за свідчення власним прикладом того, яким повинен бути катехит.

Рідко трапляється так, щоб 20 годин пролетіли як одна мить та щоб студенти не хотіли йти з лекцій. У них було багато запитань і тривала цікава полеміка між студентом і викладачем. Протягом цих двох днів сталося багато цікаво, а найважливіше – обмін досвідом.

В планах у курсу закінчити навчальний рік теж катехитикою (матеріальною) разом з І-ІІ курсами та о. Сергієм, але вже на Ясній горі у Гошеві.

Повідомила п. Галина Гришко