В Крилосі відбулися нічні молитовні чування

0
39

В ніч з 12 на 13 жовтня, у відпустовому місці Крилос відбулися щомісячні нічні чування перед чудотворно іконою Пресвятої Богородиці під опікою Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата. Молитовні чування очолив Єпископ Чернівецький преосвященний Владика Йосафат Мощич у співслужінні ректорату семінарії. 

Традиційно моління розпочалися з молитви Вечірні, яку очолив Владика Йосафат. Після чого віряни мали змогу почути науку від отця Богдана Сабало, який розповів про поняття долі та значення Божого провидіння в нашому житті.

Після спільної молитви на Вервиці прочани взяли участь у Хресній дорозі. Віряни мали змогу роздумувати над жертвою нашого Спасителя, слухаючи науки від проповідників. На першій та останній стаціях науки виголошував Владика Йосафат, а про духовне значення інших стацій проповідували семінаристи.

Після урочистого виносу Крилоської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, вірні мали можливість прикластися до цієї святині, складаючи молитви біля її стіп.

Кульмінаційним моментом чувань стала Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Йосафат у древньому храмі Успіння Пресвятої Богородиці, що у с. Крилос. 

Інформаційний центр ІФДС