“Динамо” в драматичній серії пенальті перемогло “Ворсклу” та стало володарем Кубка України

0
14
Для "біло-синіх" це 12-й завойований Кубок України в історії

Підопічні Олексія Михайличенка завоювали трофей у дуже складному поєдинку.

Київське “Динамо” стало переможцем Кубка України з футболу-2019/20, – інформує НЗ з посиланням на ТСН-проспорт.

У фінальному матчі турніру “біло-сині” за порожніх трибун харківського ОСК “Металіст” перемогли полтавську “Ворсклу“. Основний час зустрічі завершився з рахунком 1:1, в овертаймах команди голів не забили, а в серії пенальті точнішими були футболісти “Динамо” – 8:7.

Старт матчу видався по-справжньому сенсаційним. На 10-й хвилині полтавська команда повела в рахунку – Руслан Степанюк на дальній стійці замкнув передачу Ібрагіма Кане з правого флангу. Потрібно відзначити грубу помилку захисників киян, які без перешкод дозволили м’ячу дістатися до нападника “Ворскли”.

Упродовж наступних 15 хвилин “біло-сині” створили два розкішні моменти, щоб відігратися, але на висоті був голкіпер полтавців Дмитро Різник. Спочатку 21-річний воротар потягнув потужний удар головою захисника “Динамо” Олександра Сироти, а потім парирував постріл з декількох метрів від Беньяміна Вербича.

Однак на 28-й хвилині підопічні Олексія Михайличенка все ж досягнули бажаного. Де Пена скинув м’яч головою на лінію воротарського після подачі з правого флангу від Томаша Кендзьора, а Вербич майстерно розвернувся і бездоганно пробив у дальній кут – 1:1.

У другому таймі “біло-сині” посилили тиск на ворота полтавської команди, яка самовіддано грала в захисті. На 70-й хвилині “Динамо” вдруге відправило м’яч у ворота суперника – Володимир Шепелєв замкнув передачу Томаша Кендзьори з правого флангу. Утім, Катерина Монзуль не зарахувала гол через пасивний офсайд у Вербича.

Таким чином, з’ясування володаря Кубка України перейшло до овертаймів, де команди обійшлися без забитих м’ячів.

У серії пенальті розгорілися пекельні пристрасті. Після семи точних ударів від футболістів кожної з команд, Бущан парирував удар Сапая, а Різник відбив постріл Миколенка у правий нижній кут. Наступним у “Ворскли” підійшов бити Баєнко і запустив ігровий знаряд набагато вище воріт, а центральний захисник “Динамо” Артем Шабанов реалізував вирішальний 11-метровий і приніс киянам трофей.

  • Для “біло-синіх” це 12-й завойований Кубок України в історії. Рекордсменом за цим показником є “Шахтар“, донеччани вигравали турнір 13 разів. 
  • Окрім того, “Динамо” зрівнялося з “Шахтарем” за кількістю титулів, виграних за часів незалежності України. У “гірників” та киян тепер по 35 трофеїв.