Моделі зеленого відновлення: Каховська ГЕС

0
61

Екологія-Право-Людина і Бюро екологічних розслідувань оголошують про створення платформи “Моделі зеленого відновлення: Каховська ГЕС” для напрацювання рішень щодо відновлення у пониззі Дніпра після катастрофи Каховської ГЕС.

Про це інформує Бюро УГКЦ з питань екології.

Руйнування Каховської ГЕС і Каховського водосховища спричинили безпрецедентну екологічну, економічну і соціальну катастрофи. Подолання наслідків катастрофи вимагає мобілізації вітчизняних і світових ресурсів. У свій час будівництво Каховської ГЕС стало стресом для природи (руйнування унікальної екосистеми пониззя Дніпра і Великого Лугу), людини (виселення тисяч мешканців затоплених сіл) і економіки (руйнування традиційного господарства). Знищення Каховської ГЕС стало ще більшим стресом, що супроводжувалось загибеллю людей і повним знищенням екосистеми Каховського водосховища, руйнуванням господарства.

Проте Україна, як держава, що живе у ХХІ сторіччі і дивиться у майбутнє, потребує рішень, котрі відображають реалії сьогодення і враховує не лише економічний вимір, але й екологічний та соціальний. Для цього потрібні поєднання фахівців з різних сфер, аналіз різних сценаріїв розвитку. До участі в розробці різних сценаріїв Екологія-Право-Людина запрошує всіх фахівців, хто готовий витрачати час і зусилля на те, щоб вийти на розроблення моделей, котрі будуть виграшними водночас і для людини, і для природи, і для господарства.

Всіх, кому є цікавою ідея спільного вивчення впливу підриву Каховської ГЕС та розробки моделей комплексних рішень, ініціатори просять заповнити коротеньку гугл анкету за цим посиланням: https://forms.gle/NxH6UYkUU7pD3kNK8