У Франківську презентували альбом-каталог «Бог між нами!»

0
68

У залі сакрального мистецтва Краєзнавчого музею презентували альбом-каталог «Бог між нами!». У ньому розповідається про однойменний арт-проєкт і виставку, яку створили ще рік тому, і вона є родзинкою музейних експозицій, пише Репортер.

За словами автора проєкту, реставратора Віталія Твердохліба, сама ідея та альбом присвячені пам’яті Романа Ратушного, Юрка Стецика та усіх наших захисників.

Цей альбом видавали в Харкові. Для нас це було дуже важливо, оскільки ми хотіли підтримати наших друзів – харківських видавців, – говорить Твердохліб. – Під обстрілами, у дуже важких умовах, вони зробили унікальний альбом. Тут відображена вся історія цієї експозиції. Першого залу, другого, третього, четвертого, тому що кожен зал має свою складну систему.

У каталозі є багато фото та інформації, QR-коди, які людина може відсканувати й побачити весь каталог виставки, побачити події, які відбувалися протягом цього року в рамках проєкту «Бог між нами».

Бог, виставка, Франківську

Коли ми говоримо про сучасне мистецтво і церкву, повинні шукати контакти, точки доступу, особливо в реаліях нашого часу, час війни, – говорить один з авторів проєкту, доцент кафедри богослов’я Івано-Франківської академії Івана Золотоустого Віталій Козенчук. – Мистецтво – це особлива планка, особлива ділянка, яку ми повинні захищати, повинні продемонструвати певну апологетику, захист, показати його оригінальність.

Бог, виставка, Франківську

Він переконаний, що саме такі презентації та проєкти дають можливість побачити, що церква використовує осучаснення та оновлення.

Бог, виставка, Франківську

Вважаю, що саме завдяки таким проектам і таким публікаціям церква, культура, мистецтво стають ближчі й роблять дуже потужний фундамент, потужний форпост для захисту нашої батьківщини, – каже Козенчук. – Тому нехай через мистецтво Бог промовляє до нас світлом, любов’ю, добротою.

До слова, каталог створено за підтримки проєкту «Гранти Теплого міста».