Маленькими кроками до великої мети

0
119

Кожна велика справа розпочинається з маленьких вчинків, діл милосердя, які згодом переростають у те, у що часом важко повірити – у грандіозні справи. А все це розпочинається з двох важливих складових – любові до ближнього й великого бажання.

Восени часто чую від знайомих мені людей вислів «осіння хандра». Мені важко зрозуміти його сенс, але якщо пошукати тлумачення даного «захворювання» в інтернеті, то воно означає легку форму осінньої депресії, яка проходить із завершенням осіннього періоду. А якщо читати про способи, як розв’язувати дану проблему, то найперше, про що пишуть, це — благодійність та волонтерство.

Сьогодні хочу допомогти вам, любі читачі, побороти осінню хандру, розповівши про добру ініціативу від Мальтійської служби допомогти, про акцію «Святий Миколай іде до сиріт».

Для багатьох із вас ця акція добре відома, адже реалізовується уже понад 20 років на теренах Прикарпаття. Однак, цього річ, у звʼязку з переходом на новий календар, вона розпочалася швидше. Отож хочу ознайомити вас із цьогорічними деталями акції та розповісти про те, як долучитися до неї.

З благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина, цьогоріч мальтійці знову розпочинають акцію «Святий Миколай іде до сиріт». Уже з 23 жовтня в офісі Мальтійської служби допомоги можна взяти дитячі листи.

За словами волонтерів, майже 25 років, незважаючи на різні труднощі, Мальтійська служба допомоги Івано-Франківська втілює акцію «Святий Миколай іде до сиріт», яка має на меті приготувати особисті подарунки та забезпечити дітей, які проживають в інтернатних закладах нашої області, речами найпершої необхідності.

«Ми змінювали умови проведення акції, підлаштовувались під різноманітні реалії, але не припиняли акцію. І минулого року, у часі війни, ми прийняли рішення: не забирати в дітей свята. Окрім закладів, якими ми опікувались протягом усіх цих років, ми обрали ще й інтернатні заклади, які через війну переїхали до нашої області, а також дітей-переселенців, які були змушені покинути свої домівки. Так, завдяки підтримці багатьох жертводавців, минулого року святий Миколай завітав до 2514 вихованців із 24 спеціальних закладів», — зазначають мальтійці.

Всі тогорічні листи до святого Миколая містили прохання дітей про завершення війни. Діти щиро просили святого здійснити найзаповітнішу мрію, зокрема підтримати військових. Уже з цьогорічних листів знаємо, що такі мрії залишаються актуальними й зараз.

Тому мальтійці й цьогоріч просять доєднатися до акції «Святий Миколай іде до сиріт» і подарувати радість дітям, які з нетерпінням чекають на подарунки від св. Миколая.

Листа з дитячими побажаннями можна отримати в офісі Мальтійської служби допомоги. Також тут вам детально розкажуть про те, як найкраще здійснити дитячу мрію.

Звертайтеся за адресою: Івано-Франківськ, вул. Лесі Українки, 1 (навпроти Архікатедрального і Митрополичого собору Воскресіння Христового).

Телефони для довідок: (0342) 55-26-44, або ж +380503382333.

Розрахунковий рахунок:

Отримувач: БО «Мальтійська Служба Допомоги»

Код ЄДРПОУ 25683158

IBAN UA89 305299 0000026009025500954

Картка ПриватБанк 5169335101336010

З приміткою «Акція Миколай». Без ПДВ.

Спішімо творити добро, допомагаючи нашим ближнім. Допомагаймо українському війську, підтримуймо перевірені волонтерські ініціативи та молімося за їх успішну реалізацію. Зробімо все для того, щоб допомогти святому Миколаю потішити діток подарунками, на які вони так чекають!

Пам’ятаймо, що малі речі створюють надійний фундамент, на якому ґрунтується успіх, і допомагають зберегти мотивацію на шляху до великих досягнень, до нашої української перемоги!

Христина ГАМАНЮК.