Українська гросмейстерка перемогла росіянку в суперфіналі турніру зі швидких шахів

0
17

Українська шахістка Ганна Ушеніна виграла суперфінал онлайн-турніру FIDE зі швидких шахів. У вирішальному поєдинку Ушеніна здолала росіянку Олександру Костенюк.

Колишня чемпіонка світу Ганна Ушеніна у суперфіналі здолала російську шахістку Олександрою Костенюк 13,5:14,5. Упродовж трьох годин рахунок був рівним: доля матчу вирішилася в останній партії на користь Ушеніної, – інформує НЗ з посиланням на Суспільне.

До суперфіналу суперниця українки, колишня чемпіонка світу Олександра Костенюк, пробилася з першого місця турнірної таблиці, здобувши 24 очки за підсумками чотирьох етапів Гран-Прі. Ушеніна ж набрала 22 пункти, порівну з іншою росіянкою Валентиною Гуніною, і отримала право зіграти в суперфіналі за додатковими показниками.

За перемогу на турнірі Ганна Ушеніна отримає 6 500 доларів, її опонентка – 3 500 доларів.

34-річна шахістка Ганна Ушеніна є міжнародним майстром та гросмейстром. У 2012 році стала першою українською чемпіонкою світу з шахів. У 2016-му перемогла на чемпіонаті Європи. У складі жіночої збірної України стала чемпіонкою шахової олімпіади-2006, чемпіонкою світу та Європи у 2013 році.