У Калуші провели першу за чотири роки загальноміську Хресну дорогу

0
29

У неділю, 14 квітня, у місті Калуш відбулася загальноміська Хресна дорога у часі якої вірні вимолювали в Бога перемогу та мир для нашої Батьківщини-України. Це перша Хресна хода містом після чотирирічної перерви.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці парафії святого Архистратига Михаїла. 

На молитовне дійство чисельно зібралося духовенство Калуського протопресвітеріату, Воїни та рідні українських Захисників, представники влади, волонтери, медичні працівники, представники правоохоронних органів, батьки й діти загиблих Героїв України, вірні та гості міста.

Спершу до вірних звернувся митр. прот. Михайло Бігун. Священнослужитель закликав присутніх згадати у своїх молитвах тих, хто кожного дня, ризикуючи життям, оберігає рідну країну та ближніх — наших Захисників та Захисниць.

Хресною ходою вірні дійшли від собору святого Архистратига Михаїла до площі Героїв, а відтак прямували вулицями Грушевського, Винниченка, бульваром Незалежності й вулицею Євшана на майдан Андрея Шептицького, повертаючись до собору. Таким маршрутом процесія проходить уже три десятки років.

Хресне знамено несли військові, волонтери, рідні Воїнів, матері загиблих Героїв, працівники медичних, освітніх, культурних й спортивних структур, представники влади, а також наймолодші калушани та представники братерської організації «Лицарі Колумба».

На завершення всі присутні помолилися до Небесного Отця, щоб отримати повний відпуст, а згодом приступили до Животворящого Хреста.

Насамкінець до молільників звернувся прот. Степан Скібіцький, протопресвітер Калуський, який подякував присутнім за щиру спільну молитву.