Шахтар розбив Базель і вийшов у півфінал Ліги Європи

0
13

За путівку до фіналу команда Луїша Каштру побореться з “Інтером”.

Донецький “Шахтар” обіграв швейцарський “Базель” у матчі 1/4 фіналу Ліги Європи. Поєдинок у німецькому Гельзенкірхені завершився з рахунком 4:1.

“Гірники” з перших хвилин захопили ініціативу і вже на 2-й хвилині зустрічі вийшли вперед. Жуніор Мораєс відгукнувся на подачу Марлоса з кутового та ударом головою розстріляв ворота суперника.

ФК Шахтар

Подвоїти свою перевагу команда Луїша Каштру змогла на 22-й хвилині. Марлос віддав на Алана Патріка, той несподівано пропустив на Тайсона і бразилець в один дотик за допомогою рикошету відправив м’яч у сітку.

ФК Шахтар

Ще до перерви “гірники” могли забивати втретє. На 40-й хвилині Маркос Антоніо розкішно приклався по м’ячу, але влучив точнісінько у хрестовину.

У другому таймі “Шахтар” довів справу до розгрому – на 74-й хвилині Маршан збив Тайсона у штрафному майданчику, головний арбітр Майкл Олівер призначив пенальті. Виконати вирок взявся Алан Патрік та холоднокровно пробив воротаря “Базеля” сильним ударом у верхній кут.

Associated Press
Associated Press

У самій кінцівці зустрічі команди обмінялися голами. Додо за дві хвилини до кінця основного часу закінчив контратаку “гірників” точним ударом у нижній кут, а ван Вольфсвінкель вже у компенсований час забив гол престижу – 4:1.

Associated Press

У півфіналі “Шахтар” зіграє з міланським “Інтером”, який напередодні пройшов у чвертьфіналі леверкузенський “Байєр”. Матч “Інтер” – “Шахтар” відбудеться у понеділок, 17 серпня, в Дюссельдорфі.

  • В іншому півфіналі, 16 серпня, “Манчестер Юнайтед” зустрінеться з “Севільєю”, яка в паралельному чвертьфіналі обіграла “Вулверхемптон” (1:0). Переможний гол на 88-й хвилині забив Лукас Окампос.
  •  Фінал Ліги Європи запланований на 23 серпня у Кельні.