Успішний дебют: “Колос” здобув тяжку перемогу в історичному матчі у єврокубках

0
9
"Колос" - перша команда із села, яка грає в Єврокубках / фото з відкритих джерел

Клуб із села Ковалівка вийшов до наступної стадії Ліги Європи.

Ковалівський “Колос” у матчі 2-го кваліфай-раунду Ліги Європи зустрічався з грецьким “Арісом”. Поєдинок відбувся у Салоніках на порожньому стадіоні “Клеантіс Вікелідіс”.

Перемогу у напруженому матчі здобув український клуб – 2:1. Для “Колоса” це був дебютний поєдинок, а отже, і дебютна перемога в єврокубках, – пише – НЗ з посиланням на ТСН-проспорт

У першому таймі команди обійшлися без забитих м’ячів, залишивши все найцікавіше на другу частину протистояння. Одразу після перерви “Колос”, який до цього грав від оборони, несподівано відкрив рахунок. Автором першого голу ковалівського клубу в єврокубках став Євген Новак – український захисник вдало підставив голову після подачі Андрія Богданова зі штрафного з лівого флангу.

На 55-й хвилині грекам вдалося відновити статус-кво. Колишній півзахисник дніпропетровського “Дніпра” Бруну Гама увігнав м’яч у правий верхній кут, скориставшись відсутністю злагоджених дій серед захисників української команди.

Після забитого м’яча греки повірили в себе та значними силами продовжили атакувати. “Колосу” це зіграло лише на руку. Підопічні Костишина на 62-й хвилині розіграли контратаку – з ударом Владислава Ємця впорався голкіпер “Аріса”, а Денис Антюх добив м’яч у порожні ворота, уміло уникнувши перед цим офсайду.

Далі на полі з’явився новачок “Колоса” Євген Селезньов, який раз по раз хвилював греків небезпечними ударами, але відзначитися голом нападнику не вдалося. На останніх хвилинах футболісти “Аріса” спробували організувати фінальний штурм воріт Волинця, але успіху у цьому не досягли.

Зазначимо, що цього сезону кваліфікація Ліги Європи грається в одноматчевому форматі.

У 3-му раунді кваліфікації “Колос” 24 вересня зустрінеться на виїзді з хорватською “Рієкою”.