Динамо і Шахтар дізналися суперників. Відбулося жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи

0
35

Бельгія та Ізраїль чекають українські команди.

У понеділок, 14 грудня в штаб-квартирі УЄФА відбулось жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи. Початок процедури о 14:00. На цьому етапі продовжують боротьбу два українських клуби – “Динамо” та “Шахтар”, які посіли треті місця на груповому етапі Ліги Чемпіонів.

Результати жеребкування

Вольфсберг
Динамо Київ
Реал Сосьєдад
Бенфіка
Црвена Звезда
Антверпен
Славія
Зальцбург
Брага
Краснодар
Янг Бойз
Мольде
Гранада
Маккабі
Лілль
Олімпіакос
vs
vs
vs
vs
vs
vs
vs
vs
vs
vs
vs
vs
vs
vs
vs
Тоттенгем
Брюгге
Манчестер Юнайтед
Арсенал
Мілан
Рейнджерс
Лестер
Вільярреал
Рома
Динамо Загреб
Байєр
Хоффенхайм
Наполі
Шахтар
Аякс
ПСВ

Учасники першого раунду плей-офф

За трофей продовжують боротьбу 12 переможців груп Ліги Європи, 12 команд, що посіли другі місця, та вісім команд, які фінішували третіми в групах Ліги Чемпіонів. 12 переможців груп та чотири команди з Ліги Чемпіонів з найвищим рейтингом потрапили до числа сіяних, серед них і донецький “Шахтар”, решта відповідно не сіяні, в тому числі й “Динамо”. Сіяні команди перші матчі протистоянь зіграють на виїзді.

Обмеження при жеребкуванні

В одну пару на стадії 1/16 фіналу не зможуть потрапити команди, які грали в одній групі Ліги Європи. Також не буде пар з одного чемпіонату. Традиційно УЄФА розводить українські та російські клуби через напад Росії на Україну. Таким чином, “Шахтар” напевне не зіграє з “Краснодаром”.

Базові дати матчів

Перші поєдинки заплановано на 18 лютого, матчі у відповідь – на 25. Традиційно матчі проходитимуть в два часових слоти – о 19:55 та о 22:00. Вже 26-го лютого відбудеться жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи.