У США помер легенда боксу Леон Спінкс, який переміг Мохаммеда Алі

0
41
© Associated Press

Боксер боровся із раком.

Колишній чемпіон світу в суперважкій вазі Леон Спінкс пішов з життя віці 67 років. Боксер боровся із раком.  

Про це повідомляє CNN.

Серце спортсмена перестало битися увечері в п’ятницю, 5 лютого. Поряд була його дружина Бренда Глура Спінкс. Зазначається, що через COVID-обмеження були присутні лише кілька близьких друзів і родичі.

“Леон стійко боровся з численними хворобами, ніколи не втрачаючи своєї фірмової посмішки. Проявивши справжню рішучість Спінкса, він ніколи не кидав рушник”, – йдеться у повідомленні.

Леон Спінкс народився в Сент-Луїсі, що в американському штаті Міссурі. Боксер представляв Сполучені Штати на Олімпійських іграх 1976 року в Монреалі, Канада, в напівважкій вазі і виграв золоту медаль. А 15 лютого 1978 року Спінкс зустрівся на рингу в Лас-Вегасі із Мохаммедом Алі, перемігши якого став абсолютним чемпіоном з боксу в суперважкій вазі. Нагадаємо, Алі поступився супернику роздільним рішенням суддів у 15-раундовому бою. Це був лише восьмий професійний бій Спінкса.

Леон Спінкс
Associated Press

Спінкс і Алі знову зустрілися сім місяців по тому в Новому Орлеані. Алі виграв і повернув собі титул в суперважкій вазі. Спінкс пішов у відставку в 1995 році з рекордом 26-17-3 з 14 нокаутами. У 2017 році він був введений в Зал слави боксу Невади.

У 2019 у боксера діагностували рак простати. У грудні того ж року він був госпіталізований після того, як рак поширився на  сечовий міхур.