“Динамо” з Луческу – чемпіон України. Кияни встановили рекорд

0
28

Київське “Динамо” у неділю розгромило “Інгулець” 5:0 та достроково стало чемпіоном України, чим перервало гегемонію донецького “Шахтаря”.

“Гірники” у паралельному матчі програли “Олександрії” і втратили будь-які шанси наздогнати “динамівців” – “Динамо” випереджає “Шахтар” на 13 очок за три тури до кінця турніру.

Румунський тренер “Динамо” Мірча Луческу зміг здобути з киянами чемпіонство у перший же свій сезон в команді попри те, що частина вболівальників виступили проти його призначення.

“Якщо мене запитають, в чому різниця між нинішньою командою і тією, яку я прийняв 1 серпня, то я в першу чергу скажу, що різниця в тому, що хлопці отримали менталітет переможців. Чемпіонами стали ті ж футболісти, що були в “Динамо” і раніше, але найголовніше – це не талант, а щоденна робота”, – цитує Мірчу Луческу сайт Dynamo.kiev.ua.

При цьому тренер зізнався, що не хоче описувати свої емоції, ймовірно, з поваги до свого колишнього клубу “Шахтар”: “Це мої почуття, це особисте, і я не хотів би говорити про це вголос”.

Луческу
Підпис до фото,Мірча Луческу довго тренував “Шахтар”, тож деякі фанати “Динамо” тепер не святкують перемогу під його керівництвом

Водночас не всі вболівальники “Динамо” радіють перемозі команди під керівництвом румунського тренера.

“Завжди чемпіонська мить приносила безліч позитивних емоцій. Але сьогодні я вперше не радію чемпіонству. Чемпіонству під орудою ненависного тренера, який за 12 років став одним із основоположників ненависті Донецька на адресу Києва…” – пише фанат киян Віталій Шеремета у групі “Druzi Dynamo”.

Але більшість вболівальників “Динамо” все ж вітають команду, хоча через карантин на стадіон “Олімпійський” їх не пустили.

Перше чемпіонство за чотири роки

Востаннє “Динамо” вигравало золоті медалі чотири роки тому – у сезоні 2015-2016 року. Тоді головним тренером був Сергій Ребров.

Це 16 перемога киян в чемпіонаті – рекорд для України.

А з врахуванням чемпіонатів СРСР, це 29-й чемпіонський титул “динамівців” за всю історію.

“Шахтар” ставав чемпіоном країни 13 разів.

Тепер “Динамо” напряму потрапить до групового турніру Ліги чемпіонів.

Водночас кияни мають всі шанси зробити “золотий дубль” – додати до золотих медалей ще й Кубок України.

Для цього їм треба у фіналі Кубку 13 травня обіграти “Зорю”. Ця гра пройде у Тернополі.