Новий флагманський Sony Xperia 1 III виявилося дуже складно відремонтувати: відео

0
35

Автор YouTube-каналу PBKreviews провів повне розбирання Sony Xperia 1 III, щоб з’ясувати складність його ремонту у разі поломки. Як виявилося, цей процес пов’язаний з низкою технічних труднощів через особливості конструкції смартфона.

При складанні апарату виробник використовував багато клею, що істотно ускладнює процес демонтажу комплектуючих. Крім того, автор відео відзначив велику кількість гвинтових з’єднань у конструкції апарату, порівнявши той з ноутбуком за цим параметром.

Ще одне неординарне рішення Sony – інтеграція трьох датчиків основної камери на материнську плату – усі три модулі виявилися незнімними. На акумуляторі пристрою, який надійно приклеєний до корпусу, є спеціальні язички, але для його вилучення автор ролика все одно використовував ізопропіловий спирт, який розм’якшує клейову основу.

Нарешті, через високу щільність компонентів, деякі з них легко пошкодити необережним рухом. За результатами розбирання автор каналу PBKreviews оцінив ремонтопридатність пристрою у 6 балів з 10 можливих, зробивши знижку на швидке від’єднання деяких шлейфів і дисплейного модуля у зборі.