Івано-Франківська парафія відзначила храмове свято та потрапила до Книги Рекордів України

0
120

Парафія Матері Божої Неустанної Помочі, що в Івано-Франківську по вул. Івасюка, справді є однією з найактивніших громад нашого міста. Тут, серед іншого, діє цілий ряд соціальних проєктів, дитячий садок, а незабаром постане навіть інклюзивна пекарня.

У неділю, 4 липня, коли наша Церква відзначала свято на честь ікони Матері Божої Неустанної Помочі, однойменна парафія, якою опікуються отці з Чину Найсвятішого Ізбавителя, відзначила своє храмове свято. На запрошення отця-пароха Андрія Цікало, ЧНІ, Архієрейську Божественну Літургію очолив Владика Степан Сус – Єпископ Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства, титулярний єпископ Зігріса.

Після спільної молитви Владика Степан привітав громаду із храмовим святом та побажав постійно знаходитися під опікою Діви Марії, яку в цей день ми величаємо як «Неустанну Помічницю». Слова вітань линули також і від міського голови та численних гостей.

Особливістю свята став встановлений рекорд України. Експерти Книги Рекордів України затвердили унікальність розмірів ікони Неустанної Помочі Пресвятої Богородиці в Івано-Франківському храмі, як найбільшої в Україні, написаної саме в неовізантійському стилі, на матеріалі – дерево вільха. Відповідний сертифікат вручили отцю-пароху.

Як розповів настоятель отець Андрій Цікало, цей образ Богородиці є центральним у вівтарі монастирського храму вже декілька років. Освятив його єпископ Михайло Бубній. А запропонувала подати на розгляд до Книги Рекордів іконописиця, яка виготовила – Оксана Кузишин.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ