«Священник потребує сісти у стіп Ісуса», – о. Йосафат Фітель під час реколекцій для священників

0
17

В Івано-Франківській духовній семінарії триває третій тур духовної віднови священнослужителів Івано-Франківської Архієпархії. Сто вісім душпастирів спільно моляться, роздумують над розважаннями реколектанта о. Йосафата Фітеля, ЧСВВ.

У вівторок, 13 липня, в Духовній семінарії, з благословення Митрополита Володимира Війтишина, розпочався 3-ій тур реколекцій для священнослужителів Івано-Франківської Архієпархії.

Третій етап відбувається під духовним супроводом о. Йосафата Фітеля, ЧСВВ. Оскільки цей рік Святий Папа Франциск проголосив роком Святого Йосифа Обручника, проповідник обрав темою життя Святого Йосифа, як приклад душпастирського служіння.

«Впродовж усіх реколекцій є можливість приглянутися до постаті Святого Йосифа і ще раз переосмислити своє священнослужіння і запитати, що може дати Святий Йосиф – такий тихий, покірний, малознаний. Бог наближається до нас з любов’ю батьківського серця тихого, лагідного і люблячого. Святий Йосиф промовляє до нас, як духовний батько який споглядає Ісуса, відкриває своє серце, довіряє Йому та любить Його», – наголосив на виборі теми проповідник.

Метою реколекцій отець Йосафат вважає духовне відродження священнослужителя – того, кого Отець одвіку побачив, покликав, вибрав та полюбив.

«Священник є носієм доброї новини та божої любові. Але в той самий час священнослужитель також є людиною і потребує сісти у стіп Христа, побачити Його, почути Його слово, почуватися любленим та зауваженим. Цей погляд Христа лине до священників через Святого Йосифа Обручника», – розповідає реколетант.

Отець Йосафат вперше проводить реколекції саме для священнослужителів.

Душпастир поділився своїми враженнями: «Тут присутнє відчуття родини – ми як співбраття переживаємо відчуття апостольської радості. Приємно ділитися тим, чим наповнене серце з іншими священнослужителями, які є дуже відкритими на слухання слова Божого. В очах, розмові та поставі я бачу Божий запал».

Загалом учасники цього туру прослухають 11 наук, матимуть можливість приступити до Таїнства Сповіді та спільно моляться різні Богослужіння, центральним, як завжди, є Божественна Літургія.

Нагадуємо, що понад 410 душпастирів отримають нагоду почерпнути з щорічної програми реколекцій, які організовує Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ. Завершальний етап запланований на вересень в реколекційно-катехитичному комплексі урочища Підлюте.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ