У Ганнівцях відзначили 30-літній ювілей зведення Святині

0
33

У неділю, 8 серпня, на запрошення адміністратора храму протоієрея Степана Рипньовського, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин з архіпастирським візитом відвідав парафію святого великомученика Дмитрія, що у с. Ганнівці  Івано-Франківського району. Митрополит очолив святкову Божественну Літургію.

Традиційно, Владику зустрічали на подвір’ї святині. Діти вітали Митрополита хлібом-сіллю, а о. Степар Рипньовський запросив Митрополита Володимира очолити Архієрейську Божественну Літургію.

Владиці Володимиру співслужили адміністратор храму протоієрей Степан Рипньовський, протопресвітер Галицького протопресвітеріату прот. Ігор Броновський, митр. прот. Леонтій Насташинський, прот. Павло Кадлуб, о. Роман Ватащук, о. Богдан Коцовський та о. Віталій Деркач.

В часі Літургії Владика Володимир звернувся до вірних з проповіддю.

«Ось, дорогі брати і сестри, відзначуючи цей 30-літній ювілей св. Церкви, пригадавши собі, яке велике добро зробили наші вірні жертводавці, що для Бога, як вияв своєї християнської віри і любові збудували цей прекрасний храм. Нам належить щира подяка і молитва за всіх починальників, всіх жертводавців, архітекторів, будівельників, яким Бог у своїй батьківській мудрості доручив будівництво цієї Святині. А також вам усім: братству і сестринству, усім вірним, що піклуєтесь про св. Храм», – зазначив Митрополит.

Роздумуючи над Євангелієм від Матея, Митрополит звернув особливу увагу на душевну сліпоту.

«Душевна сліпота – більш небезпечна хвороба, ніж фізична. А ліками від душевної сліпоти є свята віра. Невірство засліплює людські душі. Тому Ісус Христос, оздоровляючи, кожного разу вимагав віри. Дорогі в Христі, коли слухаємо ці важливі слова святого Письма, не допускаймо невірства до наших сердець», – розповів Владика.

Богослужіння завершилося урочистим освяченням пам’ятної таблиці з нагоди 30-ліття побудови храму. Згодом Митрополит вручив пам’ятні грамоти учасникам церковного комітету, та загальну Патріаршу грамоту для парафіян храму св. Дмитрія. Після цього адміністратор парафії прот. Степан Рипньовський подякував Владиці за візит і очолення Літургії, а також за слова духовної настанови.

Повідомив о. Степан Рипньовський