Франківські рятувальники отримали нове обладнання від благодійників

0
48

Сьогодні, 23 листопада, у центрі Івано-Франківська відбулося освячення та урочисте вручення допомоги від доброчинців рятувальникам Міської аварійно-рятувальної служби. За участі польського уряду її передали від волонтерів Мальтійської служби допомоги.

На вул. Лесі Українки представники Мальтійської служби допомоги та представники польського уряду урочисто передали технічне та рятувальне обладнання для підрозділу МАРСу. Спершу, передану допомогу освятили священнослужителі Івано-Франківської Архієпархії митр. прот. Володимир Чорній та о. Андрій Заліський.

Згодом відбулося урочисте передання обладнання. З вітальним словом виступила Генеральний Консул Республіки Польща у Львові, пані Еліза Дзвонкєвіч.

В Польщі ми маємо багато команд добровольців, мальтійці подібні до тих волонтерів, які дуже необхідні суспільству та державі. Сьогодні ми з великою радістю передаємо обладнання, яке служитиме для першої медичної допомоги – тобто для невідкладного порятунку людського життя”, – сказала пані Консул.

Проєкт, вартістю 254 750 злотих (1 мільйон шістсот вісімдесят тисяч гривень), покликаний також до підвищення рівня особистої безпеки пожежників, які отримали новий сертифікований пожежний одяг, каски, рукавиці та спецвзуття.

Хочу подякувати вам і польському народові. За те, що ви не тільки співпереживаєте, але надаєте реальну допомогу. Сподіваємося, це обладнання полегшить і вдосконалить вашу роботу та дозволить рятувати ще більше людей”, – наголосив о. Володимир Чорній.

Привітали усіх присутніх також представники міської та обласної влади.

Опісля, працівникам та волонтерам Івано-Франківської міської аварійно-рятувальної служби вручили сертифікатами європейського зразка про успішне проходження курсу надання першої допомоги, а також курсу з технічного забезпечення та радіозв’язку.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ