Карітас організував особливу зустріч для людей з інвалідністю

0
42

3 грудня у світі відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю. З цієї нагоди БФ «Карітас» Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ організував святкову подію для людей з обмеженими можливостями. Відвідав захід також Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, який вділив кожному з присутніх своє благословення.

Директор «Карітасу» митр. прот. Володимир Чорній наголосив на тому, настільки важливі ці люди для нашого суспільства та які рясні благословіння отримують ті, що так віддано дарують свій час і старання цій молоді. Подячними грамотами нагородили волонтерів Карітасу.

«Кожного дня ми стараємося віддавати людям з особливими потребами ту любов, яку нам благословив Господь для добрих діл. Сьогодні хочемо привернути увагу суспільства, а також подарувати свято особам з інвалідністю», – пояснює Володимир Чорній.

Загалом на подію завітало близько 30 людей з інвалідністю. Всі вони є постійними відвідувачами та гостями благодійного фонду. 

Після урочистої частини на молодь чекали цікаві заняття від майстринь Центру позашкільної освіти «Кут» Зоряни та Валентини Рай.  Об’єднавшись у дві групи,  молоді люди спробували зліпити з глини «Мудру Сову» та відтворити на папері красу зимового нічного неба. А по обіді молодь чекала розважальна програма під керівництвом талановитої співачки та волонтерки Вероніки Демчук.

Довідково:

Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, звертає увагу суспільства на переваги, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ