У Духовній семінарії зібрали родини полеглих Героїв

0
36

Сьогодні, 18 квітня, в каплиці Духовної семінарії свщмч. Йосафата, що в Івано-Франківську, відбулась зустріч батьків полеглих Героїв Прикарпаття за час війни росії проти України. Провів захід капелан Івано-Франківської Архієпархії о. Ярослав Рохман. 

«Зараз ми всіма силами сконцентровані на війні, але наш погляд варто повертати також і до тих, хто сьогодні переживає страждання втрати», – пояснив важливість даної зустрічі о. Ярослав.

На захід завітали батьки, що втратили своїх дітей, що поклали свої життя за незалежність та свободу нашої держави. Основною його ціллю є згуртувати тих, хто пережив біль втрати та надати всю необхідну підтримку.

«Ми не зуміли зібрати всіх батьків, бо їх на жаль – багато. Але ті, хто сьогодні тут, зможуть передати наш основний меседж далі. Батьки з усієї області принесли фотографії своїх загиблих дітей, за яких ми молитимемось поіменно», – продовжив душпастир.

Розпочалась зустріч з панахиди за героями, які загинули за час російської війни проти України – з 2014 року до сьогодні.

Щоби презентувати діяльність Департаменту силових структур УГКЦ у сфері підтримки військовослужбовців та батьків полеглих героїв, на зустріч завітала координаторка проєктів груп взаємодопомоги Наталія Дубчак.

Далі отець Ярослав Рохман виступив з доповіддю на тему: «Як залишатися стійким в часі війни?» та розповів про те, як впоратися з сильними та складними переживаннями.

Володимир Веркалець, начальник відділу Івано-Франківського Міністерства у справах ветеранів теж звернувся до батьків, оскільки його праця покладена на те, щоб на державному рівні підтримати та налагодити контакти з батьками.

«Починаючи з 2014 року Україна втрачає своїх героїв. Тож, основною ідеєю було об’єднати всі родини загиблих, оскільки в повноті зрозуміти їх переживання можуть тільки ті, хто пережив подібне. Нові родини будуть проходити такий же шлях реабілітації, який проходити ті, хто раніше втрачав рідних, – зазначив пан Володимир, – Ми про них не забуваємо. Сподіваємось, нам вдасться надихнути ці сім’ї на працю з тими, хто конкретно зараз гостро переживає труднощі втрати близьких».

Завершилась зустріч спільним обговоренням промов та обміном власним досвідом та пережиттям між батьками полеглих Героїв.