В Архікатедральному соборі молилися Утреню Страстей

0
66

Сьогодні ввечері, у Страсний Четвер, в Архікатедральному Соборі Воскресіння Христового, що в Івано-Франківську, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин очолив спільну молитву Утрені Страстей. Під час богослужіння дванадцять священнослужителів зачитали уривки з Євангелій, в яких йдеться про останні моменти з життя Спасителя, Його розп’яття та поховання.

Утреня Cтрастей – це богослужіння, яке служиться лише один раз у році. Дванадцять Євангелій складені по текстах чотирьох євангелістів. У проміжках між читаннями семінарійний хор за уставом співав 15 антифонів, які доповнюють і пояснюють перебіг євангельських подій.

Церква постійно закликає вірних пережити разом з Христом події тих страшних годин, коли Спаситель молився Своєму Отцеві до кривавого поту і не був почутий, тобто не отримав того, що хотілося Йому як людині – уникнення страждань. Молитву Свою Він завершив висловленням повної відданості волі Отця: «Але не як Я хочу, а як Ти».

Як відомо, це богослужіння служиться тільки один раз у році і є ще однією сходинкою для нашого приготування до величного і світлого празника Христового Воскресіння.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ