“Ми маємо бути єдиними”. Як колишня викладачка музики з Франківська на позивний Піано воює на фронті

0
38

Військовослужбовиця Тетяна на позивний Піано — у минулому викладачка Івано-Франківської дитячої музичної школи № 2 імені Василя Барвінського. Зараз жінка служить стрільцем у 102 окремій бригаді Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщини. Як і чому Тетяна пішла у військо, розповіли на Facebook-сторінці бригади.

Коли почалася повномасштабна війна, Тетяна одразу хотіла вступити у Збройні сили України. Проте дочекалася завершення навчального року й у червні 2022 пішла у військкомат.

“Оскільки я є викладачем фортепіано у дитячій музичній школі, то повинна була випустити дітей, і вже влітку пішла на війну, — розповідає Тетяна. — Україна має бути незалежною і державою, про яку знатиме увесь світ. А ми маємо бути єдиними — завжди та берегти свою культуру. Єдність буде тільки завдяки добру й любові”.

Військовослужбовиця додає, що потрібно зберігати традиції, як це робили пращури, та передати надбання майбутньому поколінню.

У своєму батальйоні Тетяна заступає на бойові чергування і часто буває на самому “нулі”. Вона переконана, що Україна переможе, адже іншого шляху для немає.

Джерело