Завтра на Франківщині попрощаються з Героєм України, комбатом Да Вінчі

0
77

9 березня у селі Бовшів Бурштинської громади відбудеться прощання із загиблим Героєм України, 27-річним командиром батальйону 67-ї окремої механізованої бригади “Вовки Да Вінчі” Дмитром Коцюбайлом.

Про це повідомив брат Дмитра Вадим Коцюбайло.

“Прощання з нашим Легендарним Дмитром Коцюбайлом, другом Да Вінчі, сином, коханим, рідним, братом, побратимом завтра на рідній землі – в селі Бовшів о 12:00 в будинку культури, після в церкві”.

Поховають Героя 10 березня у Києві.

Як повідомляв КУРС, Дмитро Коцюбайло загинув 7 березня у бою поблизу Бахмута.

Фотографи Костянтин і Влада Ліберови розповіли деталі загибелі Да Вінчі.

“Позавчора ти на моїх очах в‘їхав на танку у ворожу посадку, а після цього повів за собою на штурм людей. І вони пішли, не роздумуючи, бо вірили своєму командирові.

Наступного дня ти голими руками з однією баклажкою води тушив загорівшийся танк з повним бк, в той час коли всі боялись навіть наблизитись до нього.

Завтра на Франківщині попрощаються з Героєм України, комбатом Да Вінчі 1

Герой України. Кращий з кращих. Воїн. Друг. Легенда.

Це сталось у нас на очах. Обстріл. Ти сказав нам залишитись в укритті. Вибухи, багато вибухів. За хвилину крики: Медика! медика! Да Вінчі!

Ми до останнього вірили. Ми до останнього молились. Ти був самим сміливим, самим відчайдушним із всіх, кого ми знали. Ти здавався безсмертним.

До кінця днів ми пишатимемось, що знали тебе. Герої не вмирають”, – йдеться у дописі фотографів.

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року у селі Задністрянськ Галицького району Івано-Франківської області. Середню освіту здобув у Бовшівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Далі продовжив навчання у художньому ліцеї в Івано-Франківську.

Був активним учасником подій на Майдані. З початком російської окупації частини території України в числі перших добровольців поїхав на фронт. Брав участь в обороні Донецького аеропорту. З 2015 року – командир першої окремої штурмової роти ДУК “ПС”.

У 2021 році Володимир Зеленський у залі Верховної Ради присвоїв Дмитрові звання Герой України та вручив орден “Золота Зірка”.

У 2022 році Дмитро увійшов до рейтингу «30 до 30: обличчя майбутнього» від «Forbes»

Минулого літа Да Вінчі став військовослужбовцем Збройних сил України, отримавши первинне звання – молодший лейтенант.

Російське вторгнення Коцюбайло і його добровольчий підрозділ зустріли на Донбасі. У середині лютого рота Да Вінчі воювала поблизу Щастя.

Пізніше його підрозділ перемістився на Криворізький напрямок, потім на Харківщину і після цього на Луганщину і Донеччину. Брав активну участь у деокупації Харківської області.

Джерело