З нагоди Шевченківських днів учительки Католицького ліцею долучилися до гастрономічного фотомарафону «Засмакуй, як Шевченко».
Умови участі в марафоні були такими:
1. Приготувати улюблену страву Тараса зі списку (рецептура – на власний розсуд).
2. Зробити фото у вишиванці разом зі стравою.
3. Опублікувати знимку з хештегом #засмакуйякшевченко
Список страв складений за свідченнями Варвари Матвіївни Пашковської, у якої протягом двох тижнів квартирував Тарас Шевченко: чігірі (домашнє кавказьке вино), кава (пристрастився ще зі студентських часів), чай з самовара чи мідяного чайника (вважав джерелом натхнення), устриці, стейк і шампанське, пісний борщ (із сушеними карасями), борщ із сирою капустою та свіжим кропом, борщ, затовчений пшоняним борошном і старим салом, вареники, а особливо з гречаного борошна, пельмені з вередою (вереда – в один з пельменів клали або горішок, або більше солі; той, кому потрапить вереда, вважався щасливцем), галушки, пшоняна каша на раковій юшці, лящ, сардини, карась.
Вчительки Католицького ліцею готували стейки, борщі, рибу, вареники, галушки та навіть влаштували чаювання біля самовара, а фотографії розмістили у дописі на своїй сторінці Facebook.