У головному храмі Івано-Франківська виставили Плащаницю

0
134

У Страсну пʼятницю Церква згадує несправедливе засудження, страждання, розп’яття та покладення до гробу тіла Господа нашого Ісуса Христа. В сьогоднішній день Господь сам добровільно віддав своє життя заради нашого спасіння.

Сьогодні, 30 квітня, в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин очолилив ранкові богослужіння – Великі (Царські) Часи та Вечірню з виставленням Плащаниці. Співслужили Архієрею Генеральний вікарій митр. прот. Степан Балагура, настоятель собору митр. прот. Юрій Новицький та інші  священнослужителі катедрального собору.

Подібно як Йосиф Ариматейський зняв з хреста та поховав тіло Ісуса, обгорнувши його полотном, так і ми сьогодні виставляємо Плащаницю, щоб прийти до неї, поклонитися пречистому тілу Господньому.

Несли Плащаницю почергово священнослужителі. Франківці мали нагоду молитися в храмі, а також долучилися до богослужіння за допомогою онлайн-трансляції. З сумом вони слідували за процесійною ходою навколо храму із виносом Плащаниці.

Продовжаться молитовні богослужіння сьогодні о 17:30 Єрусалимською Утреньою.

Джерело