В Івано-Франківську молитвою та урочистою ходою вшанували пам’ять загиблих Героїв

0
14

У неділю, 29 серпня, в Архікатедральному і митрополичому Соборі Воскресіння Христового УГКЦ в м. Івано-Франківськ молитовно вшанували загиблих в часі Іловайської трагедії та усіх тих, які віддали своє життя, захищаючи Україну від загарбників на Сході України.

Заупокійне богослужіння очолив настоятель собору та парох парафії митр. прот. Юрій Новіцький спільно із військовим капеланом о. Віталієм Кузьминим. Опісля усі спільно, з громадою і духовенством, провели ходу пам’яті до меморіального скверу на вул. Сахарова-Мельника, якою вшанували військових та добровольців, що героїчно загинули під час Іловайських подій, – інформує радіо “Дзвони”.

Також, цього дня у місці спочинку відкрили та освятили пам’ятник Загиблим Героям!

«З нашої Івано-Франківщини у цій війні, яка на жаль, триває вже вісім років, загинуло 149 прикарпатців. У нас вони поховані у різних містах, і я маю щиру надію, що сьогодні у кожній нашій громаді, у кожному селі, буде гідно пошанований кожен учасник бойових дій, який віддав своє життя за Україну», — каже начальник відділу Міністерства у справах ветеранів України в області Володимир Веркалець. За його словами, під Іловайськом загинуло 13 прикарпатців, а ще чотирьох вважають зниклими безвісти.